Gjashtë muaj burgim ndaj të akuzuarit për rrezikim të sigurisë në vendin e punës

Raporton: Verona KADRIU

Ferizaj – I akuzuari për veprën penale “asgjësimi, dëmtimi ose heqja e pajisjeve mbrojtëse dhe rrezikimi i sigurisë në vendin e punës” Mursel Bytyqi, pas pranimit të fajësisë u dënua me gjashtë muaj burgim efektiv. Shpallja e aktgjykimit u bë nga gjyqtari individual i çështjes Mustaf Tahiri të enjten në Gjykatën Themelore në Ferizaj.

Tani i dënuari Bytyqi me akuzën e ngritur nga Prokuroria Themelore në Ferizaj, akuzohej për veprën penale në fjalë sepse më 5 shkurt 2013, në Ferizaj, në cilësinë e personit përgjegjës-mbikqyrës i punëve të firmës “Hidroterm” e cila firmë ka qenë duke ekzekutuar punimet në objektin ndërtimor në ndërtim e sipër, nga pakujdesia nuk kanë ndërmarr masat e nevojshme të sigurisë në kryerjen e punëve në vend-punishte. Për pasojë punëtori Milaim Beqaj, deri sa ishte duke punuar me beton bie nga lartësia prej njëmbëdhjetë (11) metrave, ku merr lëndime trupore dhe si pasojë e këtyre lëndimeve ndërron jetë.

Në seancën e së enjtes, para shpalljes së aktgjykimit, i pandehuri Mursel Bytyqi pranoi fajësinë për veprën penale që i ngarkohej, duke shtuar se i vie shumë keq për atë që ka ndodhur dhe se asnjëherë nuk e kishte menduar se do të ndodhte një gjë e tillë. Ndërsa mbrojtësi i tij me autorizim, avokati Avni Ibrahimi lidhur me caktimin e llojit dhe lartësisë së dënimit ndaj të mbrojturit të tij propozoi gjykatës që në përputhje me ligjin, t’i shqiptoj sanksion penal të zbutur, duke e arsyetuar propozimin e tillë me rrethanat lehtësuese në favor të pandehurit. Avokati theksoj se i pandehuri e ka pranuar fajësinë, ka shprehur keqardhje të thellë për atë që ka ndodhur, i ka ofruar ndihmë tani të ndjerit në ditën kritike, pastaj faktin se familja e të dëmtuarit nuk i janë bashkangjitur ndjekjes penale si dhe theksoi se i mbrojturi i tij ka kompensuar familjen e të dëmtuarit.

Gjyqtari individual i çështjes Mustaf Tahiri me rastin e shpalljes së aktgjykimit, theksoi se gjykata ka marrë parasysh të gjitha rrethanat e posaçërisht rrethanat lehtësuese dhe ka zbatuar dispozitat ligjore ku parashihet zbutje të dënimit, me ç’rast të pandehurit i shqiptoi dënimin me burgim në kohëzgjatje prej gjashtë muaj.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë