Gafurr Buja dënohet me kusht për 60 euro ryshfet

Raporton: Diana BERISHA

Prishtinë, 12 Shkurt 2016 – Është dënuar me kusht prej gjashtë muajve brenda një viti, i akuzuari Gafur Buja për ryshfet të 60 eurove. Ky aktgjykim është shpallur të premten në Gjykatën Themelore në Prishtinë, nga kryetarja e trupit gjykues, Shadije Gërguri. Gafurri, i cili u gjet fajtor për veprën penale të keqpërdorimit të pozitës apo autoritetit zyrtar, të premten, nuk ishte fare prezent në seancë. Sipas aktgjykimit, dënim me kusht prej gjashtë muajsh, i cili dënim nuk do të ekzektuohet nëse brenda periudhës verifikuese prej 1 viti i njëjti nuk kryen ndonjë vepër tjeter penale. Sipas aktakuzës së prokurores, Dulina Hamiti, i akuzuari Gafurr Buja, derisa kishte shërbyer si mbikëqyrës i punëtorëve të sigurimit “Security Code” në Fshatin Radevë të Komunës së Graqanicës tek pishina e peshqëve kishte keqpërdorur detyrën e tij zyrtare për të përfituar në mënyrë të kundërligjshme. Prokuroria pretendon se Buja kishte urdhëruar puntorët e sigurimit Nexhmedin dhe Rexhep Buja që të gjithë personave që kishin shkuar për të peshkuar në pishinë, t’ua kërkonin nga 5 euro. Në këtë mënyrë ata kishin përfituar shumën e cila arrinte deri në 60 euro, të cilën ia kishin dhënë Gafurr Bujës.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë