Spektaklet e prokurorëve me arrestime

Author

“Betimi për Drejtësi”

Shkurt 22, 2020

Prishtinë – Ndiqeni hulumtimin e zhvilluar nga ekipi i emisionit “Betimi për Drejtësi” lidhur me rastin e arrestimit të katër personave, të cilët dyshohen për marrje dhe dhënie të ryshfetit. Në mesin e tyre përfshihen dy zyrtarë që dyshohen për marrje ryshfeti, njëri referent i Gjykatës Themelore në Prishtinë dhe tjetri fletëdorëzues i Prokurorisë Themelore në Prishtinë si dhe dy qytetarë, që dyshohet se kanë dhënë ryshfet. Si ka mundësi që lajmi për arrestimin e këtyre personave, përmes Zyrës për Informim nga Zyra e Kryeprokurorit të Shtetit, është lëshuar një orë e gjysmë para se të ndodhë arrestimi i tyre? A ka pasur manipulime në lidhje me këtë rast? A ka qenë rast i përgatitur paraprakisht për të bërë spektakël me arrestim të zyrtarëve të prokurorisë për luftimin e korrupsionit?

Gjatë emisionit, do të ndiqni edhe rubrikën e monitorimit të rasteve të korrupsionit në të gjitha Gjykatat e Kosovës të përgatitur nga hulumtuesit e “Betimit për Drejtësi”.