Sfidat në zbatimin e ndërmjetësimit të detyrueshëm

Author

Raporton: “Betimi për Drejtësi”

Shkurt 6, 2021

Ndiqeni emisionin “Betimi për Drejtësi” ku është trajtuar tema “Sfidat në zbatimin e ndërmjetësimit të detyrueshëm”.

Ngarkesa e madhe me lëndë në sistemin gjyqësor dhe prokurorial, vazhdon të prodhojë probleme të mëdha për qytetarët për të zgjidhur lëndët në kohë të arsyeshme. Çfarë mekanizmash janë krijuar për ta zbutur këtë ngarkesë të madhe me lëndë në sistemin e drejtësisë, në Kosovë?A po shfrytëzohet sa duhet  mekanizmi i ndërmjetësimit? Çfarë detyrimesh kanë krijuar për gjykatësit ndryshimet ligjore në vitin 2018 për ndërmjetësim?  Pse gjykatësit ende vazhdojnë të mbajnë lëndët në sirtarë edhepse detyrohen t’i referojnë ato tek ndërmjetësuesit? Pse po ndodhë kjo dhe a do të ketë llogaridhënie për këtë?

Për të gjitha këto dhe më shumë, ndiqeni emisionin e plotë. /BetimipërDrejtësi