Sfidat në përfitimin e 10% të Trustit

Author

Raporton: “Betimi për Drejtësi”

Janar 23, 2021

Ndiqeni emisionin “Betimi për Drejtësi” ku është trajtuar tema: Sfidat në përfitimin e 10% të Trustit.

Në bazë të Ligjit për rimëkëmbje ekonomike, është mundësuar që me qëllim të rimëkëmbjes ekonomike, qytetarët do të munden të tërheqin 10% të kursimeve pensionale, të ruajtura në Fondin e Kursimeve Pensionale-(Trustit).

Cilat janë problemet më të cilat janë ballafaquar një pjesë e qytetarëve lidhur me tërheqjen e 10% nga Trusti? Pse bankat në Kosovë disa qytetarëve ua kanë bllokuar mjetet e 10%? Si e përcakton ligji tërheqjen e 10% të Trustit edhe nëse qytetarët kanë borxhe dhe procedura përmbarimore?

Për të gjitha këto dhe më shumë, ndiqeni emisionin e plotë. /BetimipërDrejtësi