Sfidat e avokatisë

Author

“Betimi për Drejtësi”

Shkurt 3, 2016

Ndiqeni intervistën me Kryetarin e posazgjedhur të Odës së Avokatëve të Kosovës, z. Osman Havolli për sfidat e avokatisë në Republikën e Kosovës. Si u përshkua gara për zgjedhjen e Kryetarit të Odës së Avokatëve të Kosovës ? Cilat janë problemet kryesore me të cilat ballafaqohet Oda e Avokatëve të Kosovës ? Cilat janë problemet e avokatëve? Sa janë llogaridhënes avokatët? Çfarë po ndodhë me një zinxhir të sistemit të drejtësisë që i kanë mundësuar avokatëve të caktuar angazhim sipas detyrës zyrtare dhe përfitim në rastet penale?A janë ndjekur dhe cili është fati i këtyre avokatëve ? Si funksionojnë mekanizmat e llogaridhënies? Si do të rregullohet çështja e përfaqësimit të avokatëve sipas detyrë zyrtare? Cilat janë problemet e avokatëve me prokurori, gjykata, polici? Cilat janë prioritetet e Kryetarit të ri të OAK-ut?