Politika e dënimeve në Kosovë

Author

“Betimi për Drejtësi”

Shkurt 28, 2018

Ndiqeni emisionin “Betimi për Drejtësi” për politikën ndëshkimore në Gjykatat e Republikës së Kosovës, e cila vazhdon të mbetet sfidë për të gjithë gjykatësit. Në rastet e njëjta, për rrethana pothuajse të ngjashme, gjykatësit vazhdojnë të shqiptojnë dënime të cilat nuk janë unike, duke krijuar një praktikë e cila konsiderohet si mbrapshtë sepse interpretohet në mënyra të ndryshme në publik, duke e humbur besueshmërinë. Së fundmi është krijuar edhe një udhëzues për politikën ndëshkimore.

Për të gjitha këto dhe më shumë, ndiqeni intervistën me z.Enver Peci, Kryetar i Gjykatës Supreme të Kosovës.