Intervistë: Abelard Tahiri

Author

Raporton: “Betimi për Drejtësi”

Tetor 13, 2018

Prishtinë – Ndiqeni intervistën me ministrin e Drejtësisë, Abelard Tahiri.

Pse ofroi dorëheqje ministri i Drejtësisë, Alebalrd Tahiri? A ishin presionet dhe ndërhyrjet politike në sistemin e drejtësisë ato që sollën dorëheqjen e Tahirit apo ishte vizita e tij në Ujman me Presidentin Thaçi? Çfarë thotë ministri Tahiri për kërcënimet e politikanëve ndaj prokurorit të dorëhequr Elez Blakaj? Çka po ndodhë me rishikimin funksional të sektorit të sundimit të ligjit? Çka është projekti drejtësia 2020? Çka po ndodhë me ligjet e Ministrisë së Drejtësisë, të cilat nuk po kalojnë në Kuvendin e Kosovës? Çka po ndodhë me procesin e liberalizimit të vizave? A do të ketë dekriminalizim të politikës në Kosovë? A do të ndalen supermenët e institucioneve publike që të ushtrojnë shumë pozita? Pse janë ulur pagat e gjykatësve dhe prokurorëve me projektligjin e ri për pagat në sektorin publik?

Gjatë emisionit do të mund të ndiqni edhe rubrikën e monitorimit të rasteve të korrupsionit në të gjitha Gjykatat Themelore të Republikës së Kosovës