Abuzimet me pozita dhe shtesa në kundërshtim me ligjin

Author

Raporton: “Betimi për Drejtësi”

Shkurt 27, 2021

Ndiqeni emisionin “Betimi për Drejtësi” ku është trajtuar tema “Abuzimet me pozita dhe shtesa në kundërshtim me ligjin”.

Dukuria e mbajtjes së shumë pozitave në të njëjtën kohë, nga zyrtarët publik, ka qenë problematikë e cila e ka përcjellë vazhdimisht shtetin e Kosovës. Këta zyrtarë publik, të cilët brenda orarit të rregullt të punës kanë ushtruar nga gjashtë-shtatë pozita, e kanë cenuar në vazhdimësi integritetin në sektorin publik. Për këto funksione të shumëfishta, këta zyrtarë kanë pranuar edhe mijëra euro në formë të shtesave dhe mëditjeve brenda vitit.

Për të parë se si ka ndodhur mbajtja e këtyre pozitave të shumëfishta dhe pranimi i shumave të mëdha parash, edhe pse praktikat e tilla janë të ndaluara me ligj, ndiqeni emisionin e plotë. /BetimipërDrejtësi