DREJTORI GJENERAL DHE DREJTORI PËR FURNIZIM DHE SHITJE TË NDËRMARRJES “TREPÇA” NË VERI, NUK E PRANOJNË FAJËSINË

Raporton: Valdet HAJDINI

Vushtrri – Në Gjykatën Themelore në Mitrovicë të mërkurën, është mbajtur shqyrtimi fillestar ndaj Jovan Dinkiq, Drejtor Gjeneral i Ndërmarrjes “Trepça” në veri dhe Dejan Kërstiq, Drejtor për Furnizim dhe Shitje i Ndërmarrjes “Trepça”, në veri, të cilët akuzohen se kanë kryer veprat penale shpërdorim i pozitës zyrtare ose autorizimit dhe lidhje e kontratës së dëmshme.

Pasi prokurori Nijazi Rexha e ka lexuar dispozitivin e aktakuzës dhe veprat penale me të cilat ngarkohen të akuzuarit, gjykatësi Beqir Halili i pyeti të akuzuarit për pranimin ose jo të fajësisë, për veprat penale me të cilat ngarkohen.

I akuzuari Jovan Dinkiq, i cili përfaqësohet nga avokati Lubomir Pantoviq dhe i akuzuari Dejan Kërstiq, i cili përfaqësohet nga avokati Zhivojin Jokanoviq, nuk e kanë pranuar fajësinë për veprat penale me të cilat ngarkohen dhe janë deklaruar të pafajshëm.

Pas kësaj, gjyqtari Beqir Halili i udhëzoi të akuzuarit që në afatin prej 30 ditësh kanë të drejtë të paraqesin kundërshtimet e tyre ndaj aktakuzës së prokurorisë.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë