Dosja e manipuluar e Kryeprokurorit të Shtetit

“Betimi për Drejtësi”

Ndiqeni emisionin “Betimi për Drejtësi” për “Dosjen e manipuluar të Kryeprokurorit të Shtetit”. Në këtë emision, do të transmetohet një hulumtim i thellë i zhvilluar nga ekipi “Betimi për Drejtësi” dhe KohaVision, i cili dëshmon se gjithçka rreth dosjes së Kryeprokurorit të Shtetit, Aleksandër Lumezi është e manipuluar. Manipulimi i dosjes së Kryeprokurorit Lumezi, dëshmohet në tri dokumentet kyçe që dëshmojnë rrjedhën e kryerjes së provimit të jurisprundencës nga kandidatët. Në këtë hulumtim, do të ndiqni se si në dy prej këtyre tri dokumenteve kyçe, emri i Aleksandër Lumezit shkruhet mbi një dosje tjetër? Si është zbuluar se dosja e Lumezit është ndërtuar mbi dosjen e kandidatit Zymer Krasniqi? Si dosja e Kryeprokurorit nuk përputhet me vetë certifikatën e publikuar nga vetë Kryeprokurori dhe CV-ja e tij në uebfaqe? Si është e mundur që provimi i jurisprundencës, sipas dosjes bazë, të përfundojë me 26 prill 1991, ndërsa në CV dhe në certifikatë, Kryeprokurorit i shkruan 25 prill 1991? Si është e mundur që në kuadër të të gjithë fondit të librave që gjenden në arkiv dhe që i takojnë judikaturës, të gjitha librat të jenë origjinale, ndërsa vetëm librat e provimit të jurisprundencës të jenë të fotokopjuara, në mesin e tyre evidentimi i kandidatit Aleksandër Lumezi.

Gjatë emisionit do të ndiqni edhe rubrikën e monitorimit të rasteve të korrupsionit të përgatitur nga hulumtuesit e “Betimi për Drejtësi”.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë