DËSHMOJNË TRE PUNTORË TJERË TË “SECURITY CODE” NË RASTIN KEK 2

Raporton: Arbelina DEDUSHAJ

Prishtinë- Ilir Gashi,Ardian Canolli dhe Osman Hajrizi  janë tre punëtorët tjerë të kompanisë “Security Code” të cilët dëshmuan në seancën  e së enjtes, të mbajtur për rastin e ashtëquajtur “KEK 2“. Dëshmia e tyre kishte të bënte me deklaratën e 23 marsit 2012 të cilën sipas prokurorisë e ka nënshkruar kompania “Security Code”në emër të punëtorëve të rekrutuar. Deklarata në fjalë kishte të bënte me eksluzivitetin dhe gatitshmërinë e punëtorëve për projektin e sigurimit fizik të objekteve të KEK-ut.

Dëshmitari Ilir Gashi, njëherit menaxher i sigurisë në “Security Code”,deklaroi se deklaratën në fjalë nuk e ka nënshkruar ai personalisht,  e as që e ka jep ndonjë autorizim të veçantë. Megjithatë sipas tij, në momentin që i kanë dorëzuar dokumentet për të aplikuar për punë dhe gjatë bisedës me drejtorin e kompanisë”Security Code”, Esat Tahiri, i është dhënë  e drejta kompanisë që ato dokumente të përfshihen në dosjen e tenderit, që ka qenë edhe kriter i tenderimit për projektin e KEK-ut.

Ndryshe nga Gashi, dëshmitari tjetër Ardian Canolli tha se deklarata e 23 marsit është nënshkruar nga vet ai dhe se përmbajtja e së njëjtës është në përputhshëmëri të plotë me marrëveshjen që i njëjti e ka bërë me drejtorin  e kompanisë ”Security Code”.

Ndërkaq, dëshmitari i tretë, Osman Hajrizi, theksoi se punën si menaxher i sigurisë në këtë kompani e ka punë sekondare,pasi me kontratë të rregullt është në kompaninë “Katana”,për të cilën punë sipas tij ishte pajtuar edhe pronari i “Katanës”,Agron Jusufi. Lidhur me deklaratën në fjalë, i njëjti pranoi se e ka nënshkruar. Madje, ai shtoi se në mbledhjen e mbajtur në zyret e KEK-ut kanë qenë të pranishëm shumë prej dëshmitarëve, duke cekur kshtu Arbër Krasniqin,Ardian Canollin,Ilir Gashin,Gazmend Elezaj dhe disa të tjerë . Tutje, dëshmitari Hajrizi tha se si profesionist dhe njohës i mirë fushës së sistemit të sigurisë i kanë ofruar punë edhe kompanitë tjera,por si përfundim kishte bërë marrëveshje që në rast të fitimit të projektit të KEK-ut nga ana e “Security Code”,do ta pranonte punën.

Prokurori i rastit, Paul Flynn, në vazhdimësi  shprehej i pakënaqur me deklaratat e dhëna në këtë senacë gjyqësore nga ana e dëshmitarëve,pasi të njëjtit potenconin faktin që deklarata e 23 marsit 2012,edhe pse nuk ishte nënshkruar nga shumica prej tyre,nuk kundërshtohet me asyetimin se e njëjta ka qenë e ngjashme me bisedat që kanë zhvilluar paraprakisht me drejtorin lidhur me kushtet dhe përgjegjësitë në punë për projektin në fjalë. Tutje prokurori Flynn tha se mbrojtja e të akuzuarve Esat Tahiri dhe Milazim Lushtaku, avokatët Mentor Neziri dhe Artan Qerkini vazhdimisht këmbëngulin për ekzistimin e faktit nëse janë pajtuar dëshmitarët për përmbajtjen e asaj deklarate apo jo,edhe pse e njëjta nuk ishte nënshkruar nga ta. Sipas tij kjo nuk është relavante pasi pajtimi i mëpastajshëm nuk e validon atë deklaratë dhe se për këtë duhet thirrur në institute juridike, pasi në çështje e tillë nuk është  e rregulluar specifikisht dhe se nuk ekziston ndonjë komentar që e shtjellon atë.

Seanca e ardhshme për këtë process gjyqësor u caktua për ditën e nesërme, me datë 22 prill në ora 08:30.

Sipas aktakuzës së prokurorisë, shtatë personat e akuzuar në lidhje me tenderin e Korporatës Energjetike të Kosovës (KEK) përfshihen kryetari i Skënderajit, Sami Lushtaku dhe Drejtori i KEK-ut, Arben Gjukaj dhe pesë të akuzuar tjerë. Që të shtatë të akuzuarit ,akuzohen për tenderin milionësh për sigurimin fizik të objekteve të KEK-ut,ku i akuzuari Sami Lushtaku akuzohet për veprën penale ‘’shtytje për keqpërdorim të pozitës zyrtare ose të autorizimit’’, Arben Gjukaj e Hysni Hoxha për veprën penale ‘keqpërdorimi i pozitës zyrtare ose i autorizimit’’, Esat Tahiri dhe Milazim Lushtaku për veprat penale të’ mashtrimit’ dhe ‘’falsifikimit të dokumenteve’’ në bashkëkryerj’, Driton Pruthi për veprat penale ‘keqpërdorimi i pozitës zyrtare ose i autorizimit’ dhe lidhja e kontratës së dëmshme dhe Azem Duraku për veprën penale ‘’shtytje për keqpërdorim të pozitës zyrtare ose të autorizimit’’.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë