Dërgohet në ndërmjetësim lënda ndaj të akuzuarit se për shkaqe xhelozie e goditi me grushte të dëmtuarin

Raporton: Elmaze GËRGURI-HALITI

Prishtinë – Gjykata Themelore në Prishtinë e ka dërguar në procedurë të ndërmjetësimit lëndën ndaj të akuzuarit për veprën penale “Lëndimi i lehtë trupor”, Veton Gashi.

Fillimisht, në seancën e mbajtur të mërkurën në Gjykatën Themelore në Prishtinë, i akuzuari Gashi u deklarua fajtor, raporton “Betimi për Drejtësi”.

”E ndjej veten fajtor dhe i kërkoj falje të dëmtuarit për ketë veprim”, deklaroi ai.

Në pyetjen e gjykatësit të rastit Sabit Sadikaj, drejtuar të dëmtuarit Hajrullah Gërbeshi, nëse i njëjti qëndron pas ndjekjes penale dhe dëshiron të parashtrojë kërkesë për kompensim dëmi, ky i fundit tha se jo.

Gërbeshi deklaroi se nuk është i interesuar që ta ndjek penalisht të pandehurin dhe nuk parashtron kërkesë për kompensim dëmi.

“Ia kam fal këtë vepër, ka ndodhë çka ka ndodhë”, tha i njëjti.

Në këto rrethana, gjykatësi Sadikaj propozoi që lënda të shkoj në ndërmjetësim, me të cilin propozim u pajtuan i akuzuari, i dëmtuari dhe prokurorja Hava Krasniqi.

Sipas aktakuzës së ngritur në janar të 2019-ës, nga Prokuroria Themelore në Prishtinë, Veton Gashi po akuzohet se ka kryer veprën penale “Lëndimi i lehtë trupor” neni 188, paragrafi 1, pika 1.4, të Kodit Penal të Republikës së Kosovës, vepër kjo e dënueshme me gjobë ose burgim deri në një vit.

Në aktin akuzues thuhet se Gashi në maj të 2018-ës, në lokalin “Fast Food Amigos” në Prishtinë, me dashje e ka goditur me grushte në fytyrë dhe trup të dëmtuarin Hajrullah Gërbeshin, për motive xhelozie, shkaku i një vajze. Me këtë rast thuhet se i dëmtuari ka pësuar gërvishtje dhe dërrmishje lëkurore në regjionet e dy shpatullave të duarve, në parakrahun e dorës së majtë, në të dy regjionet e belit dhe gjakëmbledhje nënlëkurore rreth syrit, të cilat kamuflohen lëndime të lehta trupore me pasoja të përkohshme për shëndetin. /BetimipërDrejtësi

Shënim: Personat e përmendur në këtë artikull konsiderohen të pafajshëm, përveç nëse nga gjykata vërtetohet se janë fajtorë me vendim të formës së prerë.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë