DËNOHET ME NJË VIT BURGIM ME KUSHT DHE GJOBË 500 EURO I AKUZUARI PËR PËRDORIM TË ARMËS DHE LËNDIM TË LEHTË TRUPOR

Raporton: Verona KADRIU

Ferizaj – Hyzri Topalli i cili akuzohej për dy vepra penale “përdorimi i armës apo mjetit të rrezikshëm” dhe “lëndim i lehtë trupor”, u dënua me një vit burgim me kusht si dhe dënim me gjobë në shumë prej 500 euro. Shpallja e aktgjykimit ndaj tani të dënuarit u bë nga Kryetarja e trupit gjykues Hysnije Gashi, të mërkurën në Gjykatën Themelore në Ferizaj.

I pandehuri Topalli pas pranimit të fajësisë për dy veprat penale që i ngarkoheshin  me aktakuzë, me aktgjykimin e shpallur, për veprën penale sipas pikës 1 të aktakuzës “përdorimi i armës apo mjetit të rrezikshëm” u dënua me një vit burgim me kusht si dhe me gjobë në shumë prej 300 euro, ndërsa për veprën e dytë penale “lëndim i lehtë trupor” u dënua me gjobë në shumë prej 200 euro.

Gjykata po ashtu konfiskoi në mënyrë të përhershme armën– pistoletën e tipit M-57 (TT) si dhe  obligoj të pandehurin që të paguaj shpenzimet procedurale në shumë prej 30 euro.

Aktakuza e ngritur nga Prokuroria Themelore në Ferizaj, në pikën 1 të saj ngarkonte të pandehurin Hyzri Topalli me veprën penale “përdorimi i armës apo mjetit të rrezikshëm” nga neni 375 paragrafi 2 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës, sepse me datë 5 prill 2015, rreth orës 01:00, në fshatin Greme,në Ferizaj, në mënyrë frikësuese ka përdorur armën – pistoletën e tipit M-57 (TT). I pandehuri kishte përdorur armën në atë mënyrë që para shtëpisë së tij kishte takuar të dëmtuarin në këtë rast së bashku me vajzën e tij, të cilët ishin në veturë dhe me të vërejtur këtë i pandehuri kërkon që t’a ndal veturën, gjuhet në pjesën e përparme të veturës me qëllim që t’a ndal veturën, ku në ato moment i pandehuri në shenjë revolte me qëllim frikësimi gjuan një herë me revole me qëllim që i dëmtuari të ndalet.

Pika 2 e aktakuzës ngarkonte të pandehurin me veprën penale “lëndim i lehtë trupor” nga neni 188 paragrafi 1 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës, sepse  në kohën dhe vendin e njëjtë si në dispozitivin e parë të aktakuzës, i ka shkaktuar lëndime të lehta trupore, të dëmtuarit Burim Buzhala. Veprën penale të lëndimit ai e ka kryer në atë mënyrë i pandehuri pasi ka takuar të dëmtuarin me vajzën e tij, i revoltuar se i dëmtuari nuk e ka ndalur veturën e sulmon fizikisht duke e goditur duke e goditur me grushta në fytyrë, me ç’rast nga goditjet i dëmtuari person lëndime të lehta trupore me pasoja të përkohshme për shëndet.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë