Dënim me gjobë prej 500 eurove për veprën penale “përdorim i paautorizuar i armës”

Raporton:Belkize LOSHAJ

Pejë – Gjykata Themelore në Pejë e ka dënuar me gjobë prej 500 eurove Bekim Hasanaj i akuzuar për veprën penale ”përdorim i paautorizuar i armës”.

I akuzuari e ka pranuar fajësinë, ndërsa në seancë gjyqësore ka deklaruar se me të dëmtuarin Tahir Shala njihet që një kohë të gjatë dhe se kanë raporte të mira, duke shtuar se i vjen shumë keq për ngjarjen që ka ndodhur. Sipas tij, ngjarja ka ndodhur si pasojë e moskujdesit dhe pa qëllim.

Prokurori Haxhi Sinanaj ka paraqitur para Gjykatës pranimin e fajësisë nga i akuzuari, për të cilin tha se e ka bërë në mënyrë vullnetare. Ai ka kërkuar nga gjykata të shqiptohet dënimi në pajtim më ligjin.

Gjyqtari i vetëm gjykues Sylë Lokaj, sipas propozimit të prokurorit të rastit dhe duke u mbështetur në pranimin e fajësisë nga i akuzuari ka dënuar atë me gjobë në vlerë prej 500 euro.

Sipas aktakuzës Bekim Hasanaj më  29 janar 2016, rreth orës 10:00, në  lokalin ”Kajota”, në  Pejë, pa autorizim ka mbajtur armë, e cila kishte shkrepur nga pakujdesia derisa ishte duke biseduar më të dëmtuarin Tahir Shala, duke e goditur në këmbën e majtë, mbi gju, duke i shkaktuar lëndime të lehta trupore.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë