“Betimi për Drejtësi” interviston Enver Hasanin, Kryetar i Gjykatës Kushtetuese

“Betimi për Drejtësi”

Ndiqeni intervistën ekskluzive me Enver Hasanin, Kryetar i Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Kosovës.

A është nënshtruar Gjykata Kushtetuese ndaj ndikimeve politike? A është kapur nga politika? A është fajtore Gjykata Kushtetuese për rrëzimin e bllokut? Si komentohet koncepti i shumicës parlamentare? Si komentohet diskrecioni i Presidentes për herë të dytë për caktimin e mandatarit për krijimin e Qeverisë? A ishin vendimet e kësaj gjykate përcaktuese për krijimin e koalicionit PDK-LDK? Për pesë muaj rresht me çfarë presionesh është përballur Kryetari Hasani dhe familja e tij? Çfarë thotë Hasani për komentet e analistëve të bëra gjatë këtyre pesë muajve? Si komentohet kushtetutshmëria e pranisë ndërkombëtare në Gjykatën Kushtetuese? Çfarë po ndodhë me rastin e gjykatësit Kadri Kryeziu? Si komentohen vendimet për rrëzimin e dy Presidentëve të Shtetit, Kryetarit të Kuvendit, Kryeprokurorit të Shtetit, Kryetarëve të Komunave dhe vendimet e tjera?

Për të gjitha këto dhe më shumë, të mërkurën prej orës 20:15 minuta, drejtpërdrejtë në RTK, në emisionin “Betimi për Drejtësi”.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë