“Betimi për Drejtësi” diskuton për bashkëpunimin e institucioneve në luftimin e krimit

“Betimi për Drejtësi”

Ndiqeni emisionin  “Betimi për Drejtësi” për bashkëpunimin vendor dhe ndërkombëtar në luftimin e krimit. Çfarë bashkëpunimi ekziston për të ndjekur dhe gjykuar personat e dyshuar? Çka po ndodhë me personat e dyshuar me shumë identitete? Cili është bashkëpunimi juridik ndërkombëtar? Pse nuk po arrestohet Xhabir Zharku? A ka dështuar sistemi i drejtësisë në rastin e të dënuarës Leme Xhema? Ku gjendet vrasësi i Diana Kastratit dhe çfarë po bëhet për arrestimin e tij? Sa është e gatshme Policia e Kosovës që anëtarësohet në organizatat ndërkombëtare? Cili është rasti më i suksesshëm që e ka inicaur Policia e Kosovës që ndërlidhet me krim të organizuar dhe krim transnacional? Sa kanë besim institucionet ndërkombëtare që të ndajnë informacione me Policinë e Kosovës për të luftuar kriminalitetin? A ka Kosova sistem përmes të cilit e zbaton reciprocitetin me shtetet e tjera? Pse politikanët dhe biznemenët e fuqishëm po mbesin të paarritshëm për drejtësinë kosovare? Si ndahet drejtësia në rastet kur bëhet fjalë për pushtetarët? Për të gjitha këto ndiqni intervistat me z. Veton Elshani, Drejtor i Drejtorisë për Bashkëpunim Ndërkombëtar në Fushën e Zbatimit të Ligjit dhe z. Fejzullah Hasani, Kryetar i Gjykatës Supreme të Kosovës. “Betimi për Drejtësi” të mërkurën prej orës 21:00 minuta, ndërsa repriza të nesërmen në mesditë.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë