“Betimi për Drejtësi” debaton për të drejtat e viktimave të krimit

Në emisionin “Betimi për Drejtësi” debatohet për të drejtat e viktimave të krimit në Kosovë. Sa po arrin shteti të mbrojë viktimat e krimit në Kosovë? Sa po respektohen të drejtat e viktimave të krimit? Si përfaqësohen të drejtat e viktimave të krimit në Kosovë? Si trajtohen viktimat nga shteti? Çfarë përgjigje marrin kryesit e krimeve që të sigurohen të drejtat e viktimave të krimit? Çfarë përgjigje po marrin recidivistët e krimeve nga prokurorët dhe gjykatësit? Sa aprovohen urdhërat për mbrojtje të viktimave? Sa po respektohen udhërat për mbrojtje të viktimave? Si bëhet kompensimi i viktimave të krimit? Pse nuk ka ligj dhe nuk ka fond për kompensimin e viktimave të krimit?

Në emisionin “Betimi për Drejtësi” debatohet për të drejtat e viktimave të krimit në Kosovë. Sa po arrin shteti të mbrojë viktimat e krimit në Kosovë? Sa po respektohen të drejtat e viktimave të krimit? Si përfaqësohen të drejtat e viktimave të krimit në Kosovë? Si trajtohen viktimat nga shteti? Çfarë përgjigje marrin kryesit e krimeve që të sigurohen të drejtat e viktimave të krimit? Çfarë përgjigje po marrin recidivistët e krimeve nga prokurorët dhe gjykatësit? Sa aprovohen urdhërat për mbrojtje të viktimave? Sa po respektohen udhërat për mbrojtje të viktimave? Si bëhet kompensimi i viktimave të krimit? Pse nuk ka ligj dhe nuk ka fond për kompensimin e viktimave të krimit?

Për të diskutuar për këtë temë, mysafirë të Betim Musliut janë:

z. Elez Blakaj, Prokuroria Themelore në Prishtinë

z. Hasim Sogojeva, Gjykata  Themelore në Prishtinë

z. Basri Kastrati, Zyra për Mbrojtje dhe Ndihmë të Viktimave

z. Anton Nrecaj, OJQ  “Clard”

Gjatë emisionit do të ndiqni rubrikën e rregullt të emisionit “Betimi për Drejtësi”, rubrikën “Në Kërkim”. Gjithashtu do të ndiqni rrëfimet e dy viktimave të krimit. Njëra viktimë e dhunës në familje, ndërsa viktima tjetër është babai i një të mituri të vrarë me thikë.

“Betimi për Drejtësi” këtë javë transmetohet të mërkurën prej orës 21:00 minuta, ndërsa repriza pas një jave në mesditë.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë