“Betimi për Drejtësi” debaton drejtpërdrejt për bashkëpunimin vendor dhe ndërkombëtar në luftimin e krimit

“Betimi për Drejtësi”

Ndiqeni emisionin “Betimi për Drejtësi” për bashkëpunimin vendor dhe ndërkombëtar në luftimin e krimit,  të mërkurën, drejtpërdrejt prej orës 20:15 minuta në RTK1.
Cilat janë problemet e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të drejtësisë? Cilat janë problemet në fushën e bashkëpunimit juridik ndërkombëtar? Si arrestohen ushtarët e UÇK-së me fletë arreste ndërkombëtare të lëshuar nga Serbia? Çka po ndodhë me ekstradimet? Sa ndikon profesionalizmi i policisë, prokurorisë dhe gjykatave në realizimin e arrestimeve ndërkombëtare? Ku është i dënuari Xhabir Zharku? Pse ende nuk arrestohet në Suedi? A është Zharku i paarritshëm për drejtësinë kosovare? Si ndikon mungesa e anëtarësimit të Kosovës në Interpol, Europol dhe organizatat tjera ndërkombëtare?

Për këto tema do të debatojnë:

Veton Elshani – Drejtor i ILECU-t në Kosovë
Armend Hamiti – Koordinator për Bashkëpunim Juridik Ndërkombëtar në Prokurori Themelore të Prishtinës
Vehbi Kashtanjeva – Gjykatës në Gjykatën Themelore në Prishtinë dhe
Arbër Gegaj – Drejtor i Departamentit për Bashkëpunim Juridik Ndërkombëtar në Ministri të Drejtësisë

“Betimi për Drejtësi”, të mërkurën, drejtpërdrejt prej orës 20:15 në RTK1, ndërsa repriza të nesërmen në mesditë.

 

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë