Arrihet marrëveshje gjyqësore mes paditësit dhe Kompanisë “Siguria” për kompensimin e dëmit lidhur me aksidentin e 2021-ës

Raporton: Genta PAJAZITI

Viti – Është arritur marrëveshje gjyqësor mes përfaqësuesit të paditësit E.R. dhe Kompanisë së Sigurimeve “Siguria”, për kompensimin e dëmit në vlerë prej 500 euro.

Fillimisht, përfaqësuesi i paditësit E.R., avokati  Xhavit Haziri dhe përfaqësuesi e Kompanisë së Sigurimit “Siguria”, Muhamet Durmishi propozuan që kjo çështje kontestimore të zgjidhet me anë të pajtimit gjyqësor, raporton “Betimi për Drejtësi”.

Ky propozim u aprovua nga gjykatësi Raif Fazliu, i cili detyroi të paditurën Kompaninë e Sigurimeve “Siguria” që paditësit në emër të shpërblimit të dëmit material për aksidentin e pësuar më 12 shkurt 2021, t’ia paguaj shumën prej 500 euro.

Po ashtu e paditura obligohet që t’ia paguajnë edhe shpenzimet e procedurës në shumën e përgjithshme prej 260 euro, të gjitha këto në llogarinë e përfaqësuesit të paditësit, avokatit Xhavit Haziri, në afat prej 30 ditësh nga lidhja e këtij pajtimi gjyqësor.

Ndryshe, sipas padisë së ushtuar më 31 qershor 2021, paditësi E.R. kërkon nga e paditura, kompania e sigurimeve “Siguria”, kompensimin e dëmit material.

Në padi thuhet se paditësi E.R. më 12 shkurt 2021, rreth orës 11:15, në rrugën Ramiz Cërnica në Gjilan, i është shkaktuar aksident trafiku, në të cilin aksident paditësi ka pësuar dëme të konsiderueshme materiale në veturën e tij.

Prandaj me anë të kësaj padie, paditësi po kërkon nga gjykata që kërkesëpadia të aprovohet si e bazuar dhe që të detyrohet e paditura, kompania e sigurimeve “Siguria”, që në emër të dëmit material  t’ia kompensojnë shumën prej 1000 euro, dhe atë kamatë ligjore prej 8 %. /BetimipërDrejtësi

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë