AKUZOHET NJË DREJTOR I KOMUNËS SË SUHAREKËS, PËR KEQPËRDORIM TË DETYRËS ZYRTARE

Raporton: Lutfi MORINA

Prizren – Në Gjykatën Themelore në Prizren, të premten, është mbajtur shqyrtimi fillestar ndaj të akuzuarit Sylejman Hoxha, i cili akuzohet se ka keqpërdorur detyrën zyrtare, si drejtor i Drejtorisë për Shërbime Pronësore-Juridike në Komunën e Suharekës.

Prokurorja Ervehe Gashi, ka lexuar aktakuzën, ndërsa i akuzuari nuk e ka pranuar veprën penale me të cilën ngarkohet me aktakuzë.

Kryetari i trupit gjykues, Skender Çoçaj, ka njoftuar mbrojtjen se deri në shqyrtimin e dytë kanë të drejtë që të parashtrojnë kërkesë për hedhjen e aktakuzës dhe kundërshtimin e provave mbi të cilat bazohet aktakuza, të cilin shqyrtim e ka caktuar për 26 prill 2016, në ora 10:00.

Më 24 shkurt 2016, Prokuroria Themelore në Prizren, ka ngritur aktakuzë me të cilën, të akuzuarin Sylejman Hoxha e akuzon se duke qenë drejtor i Drejtorisë për Shërbime Pronësore-Juridike në Komunën e Suharekës, tejkalon autorizimet e tij dhe nënshkruan kontratën me firmën “UNICOM”, për shfrytëzimin e një parcele, me qëllim të vendosjes së mjeteve të punës gjatë kohës sa do të ndërtohej objekti afaristo-banesor “Gradina”, e për të cilat veprime, sipas organit të akuzës, është dashur të merr pëlqim nga ana e Kuvendit Komunal të Suharekës dhe të ndjek procedurat ligjore, me ç’rast është pamundësuar marrja pjesë në garat sportive e klubit futbollistik “Ballkani” në Suharekë.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë