Ahmet Sadriu, Bashkësia Islame e Kosovës

I intervistuari:Ahmet Sadriu, Bashkësia Islame e Kosovës
Author

“Betimi për Drejtësi”

Gusht 19, 2014

“Betimi për Drejtësi” ka intervistuar z. Ahmet Sadriu, zëdhënës në Bashkësinë Islame të Kosovës (BIK) për aktivitetet e organeve të drejtësisë në lidhje me arrestimin e grupit më të madh të personave të dyshuar për vepra penale që ndërlidhen me terrorizmin. Ndiqeni se cili është qëndrimi i BIK-ut për arrestimet e fundit? Si komentohet arrestimi i imamëve? A ka përgjegjësi BIK-u për këta imam? Cili është roli i BIK në krejtë këtë situatë? A ka dështuar BIK që të parandalojë veprimet e imamëve për të shpërndarë ideologji fetare jashtë fesë islame? A ka vehabizëm në Kosovë? A kanë nxitur hoxhallartë që të rinjtë të shkojnë në luftëra në Siri dhe Irak? Cili është statusi juridik i BIK-ut? Prej kujt financohet BIK-u? A financohen ndërtimet e xhamive prej organizatave që finnacojnë terrorizmin në vendet e tjera? Kush e kontrollon BIK-un? Cili është roli i BIK-ut në parandalimin e grupeve ekstremiste?