36 VJET BURGIM PËR KATËR TË AKUZUARIT NË RASTIN E VRASJES SË SKENDER LIMAJT, I PESTI SHPALLET I PAFAJSHËM

Raporton: Lutfi MORINA

Prizren- Trupi gjykues i përbërë gna dy gjyqtarë ndërkombëtarë dhe një vendor, të enjtën ka shpallur fajtor katër të akuzuarit Emin, Durim, Berat dhe Hazir Krasniqi për vrasjën e  Skender Limajt. Ndërkaq, i akuzuari i pestë në këtë rast, Astrit Krasniqi, është liruar nga akuza në mungsë të provave.

Kryetari i trupit gjykues, Piotr Bojarczuk, ka shpallur aktgjykimin, me të cilin, katër të pandehurit i ka gjetur fajtor për veprën penale “vrasje e rëndë”, dhe të njëjtit i ka dënuar me dënim me burg në total prej 36 vitesh. Të akuzuarin Emin Krasniqi  e ka dënuar me 22 vite burgim, Berat Krasniqin me 8 vite burgim, Hazir Krasniqin me 5 vite burgim dhe Durim Krasniqin me 1 vit burgim. Në këtë dënim do të llogaritet edhe koha e kaluar në paraburgim nga të dënuarit, si dhe do të konfiskohet arma AK 47 dhe vetura AUDI A6, si mjete të përdorura në këtë krim.

Në qershorin e vitit 2011, Prokuroria Speciale kishte ngritur aktakuzë ndaj të akuzuarve Emin, Durim, Berat, Astrit dhe Hazir Krasniqi,  me arsyetimin se me datën 01.01.2011 rreth orës 19:40, kanë shkuar në restorantin “Kështjella” në të cilën kanë shkëmbyer të shtëna me familjen Limaj, duke plagosur Azem e Ilir Limajn dhe duke vrarë Skender Limajn. Me këto veprime, sipas prokurorisë, ata kanë kanë kryer veprat penale “vrasje e rëndë”, “shkaktim i lëndimeve të rënda trupore” dhe “armëmbajtje pa leje”.

Më 21 Mars 2012 kishte nisur gjykimi i të pandehurve në Gjykatën e Qarkut në Prizren ndërsa me 23 Gusht 2013 një panel i përzier prej dy gjyqtarëve të Eulex-it dhe një vendor, i kishte shpallur fajtor të akuzuarit me një dënim në total prej 35 vitesh burgim. Mirëpo, më 24 Tetor 2013, Gjykata e Apelit e kishte prishur këtë aktgjykim dhe e kishte kthyer në rivendosje. Pas disa muajsh, më 6 Shkurt 2014 kishte filluar ri-gjykimi me panel përsëri të përbërë prej dy gjyqtarëve të Eulex-it dhe një gjyqtari vendor.

 

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë