Dënohet me 18 vjet burgim i akuzuari për vrasje

Skender Berisha, etj. - 19.06.2017 - 1
Author

Raporton: Lutfi MORINA

Qershor 19, 2017

Prizren – Skender Berisha, i akuzuar për vrasjen e Qamil Avdylagës, të hënën, është dënuar nga Gjykata Themelore në Prizren, me 18 vjet burgim efektiv.

Trupi gjykues i kryesuar nga gjyqtari Skender Çoçaj, përveç Skender Berishës, ka dënuar edhe të akuzuarin Shpend Berisha me 2 vite e 6 muaj burgim për lëndim të rëndë trupor dhe Agron Avdylagën, me 3 vite burgim për tentim vrasje.

Ndërsa, të akuzuarit Gjemajli Berisha dhe Drilon Berisha, i ka dënuar me nga një vit burgim efektiv për veprën penale të shkaktimit të lëndimeve të lehta trupore.

Po ashtu, ka vendosur që ndaj të akuzuarve Ramiz Avdylaga, Fadil Avdylaga, Avni Bytyqi, Nexhmedin Berisha, Sazan Berisha, Arbër Berisha, të shqiptoi dënim me nga një vit burgim për secilin, për pjesëmarrje në rrahje.

Bujar Avdylaga dhe Arianit Berisha janë liruar nga akuza e pjesëmarrjes në rrahje, për shkak se nuk është arritur të provohet një akuzë e tillë.

Skender Berisha, akuzohej se në mars 2014, gjatë një përleshjeje në mes familjeve Berisha dhe Avdylaga, ka qëlluar për vdekje viktimën, Qamil Avdylaga.

Sipas aktakuzës, i njëjti, ka qëlluar edhe në drejtim të të dëmtuarve, Veli dhe Ilir Avdylagës, duke u shkaktuar lëndime të rënda me rrezik për jetë.

Aktakuzën e ka ngritur Prokuroria Themelore në Prizren, por me kërkesë të palës së dëmtuar, e njëjta është përjashtuar, ndërsa më pas aktakuzën e ka përfaqësuar prokurori Arben Ismajli, nga Prokuroria Themelore në Gjilan.

Shkaku i konfliktit në këtë rast ka qenë një pronë, për të cilën dy familjet pretendojnë pronësinë e për të cilën, disa vite para konfliktit, në vazhdimësi, janë përballur në Gjykatë, por aktgjykimet nuk kanë mbërritur asnjëherë formën e prerë.